6 Nisan 2012 Cuma

Yeni Eve Taşınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?



Yeni eve taşınmak belki de dünyanın en zor ve en stresli işlerinden biridir. Bir çok kişinin taşınma sebebi muhiti beğenmeme, evin yeteri kadar büyük olmaması veya kiranın çok yüksek olması gibi sebeplerden dolayı gerçekleşiyor. Fakat taşınmadan önce mutlaka yapılması gereken işler var. Bu işler neyin nasıl yapılacağına dair bir planlama ile başlayıp temizlik malzemeleri seçimine kadar gidiyor.Öncelikle bu yazımızda sizlere yeni eve taşınırken en çok dikkat etmeniz gereken noktaları anlatacağız.

Malzeme Hazırlığı :

Taşınılacak olan ev bulunduktan sonra ilk yapılacak işlem gerekli olan araçları veya bir takım malzemeleri hazırlamaktır.Bu malzemelere örnek olarak tornavida, koli bandı, makas, kontrol kalemi, gazete vb. araçları sayabiliriz. Taşınmadan önce yapılan bu hazırlık evresi size taşınırken zaman kazandırarak kolaylık sağlayacaktır.

Temizlik Aşaması :

Kiralık daire veya satılık daire taşınma islemlerinde en büyük sorun temizliktir. Bu yüzden temizlik aşamasında oldukça hazırlıklı olmakta fayda vardır. Yeni evin temizlik durumuna göre eşyalar eve yerleştirilmeden önce bir ön temizlik yapmakta yarar vardır çünkü eşyaların yerleştirilmesiyle birlikte evde genel bir temizlik yapmak zor olacaktır. Özellikle evin boya badana ihtiyacı varsa eve taşınmadan önce kesinlikle yapılması gerekmektedir.

Mobilya ve Eşyaların Taşınması :

Öncelikle evde bulunan ufak tefek tüm eşyaları paketlemek gerekir. Örneğin kıyafetler, mutfak eşyaları, süs eşyaları vb. tüm eşyaları düzenli bir şekilde kolilere doldurup paketlenmelidir. Belki de ev taşımakta ki en zor işlerden biri de beyaz eşyaların ve mobilyaların taşınmasıdır.Bu konuda muhakkak işi bilen veya daha önceden tecrübesi olan birinden yardım almak gerekir. Aksi durumda beyaz eşya veya mobilyaların taşınması sırasında çizilmeler hatta kırıklar meydana gelebilir.

Nakliyat Aşaması :

Ev taşımalarında bir diğer önemli nokta ise nakliyat aşamasıdır.Bu aşamada bulacağınız nakliyat firmaları özellikle tanıdığınız veya güvenilir firmalar olmalıdır.Piyasada, taşınacak olan insanları dolandırmak isteyen bir çok sahte nakliye firması olduğu için bu konuda oldukça dikkatli olmanızda fayda vardır.Bazı nakliyat firmaları işlerini baştan sağma yaptıkları için bu sorunu yaşamamak için başlarından ayrılmamalı ve ufak tefek yönlendirmelerde bulunmalısınız. Örneğin Mersin Mezitliye taşınıyosunuz, Mezitlide satılık ev yada kiralık ev lere baktınız ve kararınızı verdiniz. Taşınacağınız zaman civardaki nakliyat firmalarını araştırıp en güvenilir olanı seçmek için gerekli araştırmayı yaparak biraz efor sarf etmenizde fayda var.

Son olarak yeni evinize taşınma aşamasında bir çok kişinin bel tutulması, üşütme vb hastalıklara yakalandığı bilinmektedir.Özellikle eşyaları taşırken terleme halinde çalışılmaya devam edilmesi sonucunda hastalık kaçınılmaz olacaktır.Bu yüzden önce sağlığınıza dikkat etmelisiniz ve sonrasında sizlerle paylaştığımız ufak tüyoları dikkate almanızı öneririz.

1 yorum:

  1. güzel detay alınınız sağlık
    http://www.emniyetevdenevenakliyat.com/
    https://www.kayserievdenevenakliyatfirmalari.com

    YanıtlaSil