4 Mayıs 2012 Cuma

2b Arazi Kanunu Nedir ve 2b Arazisi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler




İlgili bakanlıklarca düzenlenen 2b arazi kanunu, 1981 yılından önce fen ve bilim açısından orman özelliğini tamamen yitirmiş tarla, bağ, bahçe, zeytinlik ve fidanlık gibi çeşitli tarım alanları ve hayvanların yararına kullanılabilecek bazı otlak bölgelerin, hazine alanının dışına çıkarılması için devlet tarafından belli bir ücret karşılığı satışa çıkarılmasıdır. Yaklaşık 36 farklı ilde satışa çıkan olan arazilerin toplam boyutu ise 51 bin hektar.

Üzerinde çalışmaların devam ettiği 2b arazi kanunu, belediye ve mücavir alanlar içerisinde bulunan yapılaşmış bölgelerin devlet tarafından belirlenen ücret karşılığında hak sahiplerine vadeli veya peşin olarak satışı gerçekleşecektir. Yaklaşık 4 farklı bakanlığın yürüttüğü projede özellikle 2b arazisi kapsamında bulunan alan içerisinde yapı inşa etmiş hak sahiplerinin mağdur edilmemesi adına büyük çaba sarf ediliyor. Bunun dışında bir de 2b arazi kanunu ile satılık arazi isteyenlerin dikkatli davranması gereken püf noktaları bulunuyor.

2b Arazisi Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar Şunlardır;

  • 2b arazisi satın alırken en çok dikkat etmeniz gereken şey; arazinin konumu olmalıdır. 36 farklı ilde yapılacak olan 2b arazi satışları, bizlere çok fazla seçenek sunduğu için bu konuda seçici davranmalıyız.
  • 2b arazisinin aylık ödemesini geciktirdiğiniz takdirde kanuni faiz oranına tabi tutulacaksınız. Bu yüzden 2b arazisi satın alırken bütçenizi muhakkak gözden geçiriniz. Özellikle vadeli olarak alınacak 2b arazisi, sizlere ileriye dönük ödeme zorluğu yaşatabilir. Örneğin düşük bütçeye sahipseniz, Mersinde ki satılık arsalar için yatırım yapabilirsiniz. Fakat uygun bütçeniz varsa ve daha iyi bir yatırım düşünüyorsanız, İstanbul veya kentsel dönüşümü hızlı olan büyük şehirlerde ki satılık araziler e yönelebilirsiniz. Fakat burada belirtmek gerekir ki; Mersinde ki satılık arsalarda daha yüksek kar elde etmeyeceksiniz diye bir durum yoktur.
  • Boğaziçi öngörünüm bölgesi yada sit alanında bulunan arazilere yapı izni verilmediği için bu bölgelerden arazi alınmaması gerekir. Aksi durumda iyi bir yatırımdan ziyade elinizde ki tüm parayı kaybetme ihtimalinizde vardır.

1 yorum:

  1. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil