10 Mayıs 2012 Perşembe

İstanbul'da ki 2B Arazileri




Daha önceki yazılarımızda sizlere 2b arazi kanunun ne olduğundan, 2b arazi satış şartlarından ve 2b’den kimlerin faydalanabileceğinden bahsetmiştik. Bu yazımızda ise sizlere Türkiye’nin en çok nüfusa sahip şehri İstanbul’da ki 2b arazilerinden söz edeceğiz.


Orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışı yani 2b yasasının çıkmasıyla gözler bu vasıftaki arazilere çevrildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 2b haritasını açıkladı. 2b olarak adlandırılan vasfını yitirmiş Hazine arazileri kapsamında Türkiye’de toplam 410 bin hektar alan bulunuyor.

İstanbul’da ise 15 bin 690 hektarlık 2b arazisi var. İstanbul un toplam 18 ilçesinde 2b arazisi bulunurken yaklaşık 3 bin hektarlık araziyle Beykoz en gözde yer. Sırayı 949 hektarlık araziyle Ümraniye ve 944 hektarlık alan ile Silivri almakta. 


Bakan Eroğlu'nun verdiği bilgilere göre, 2b arazisinin bulunduğu diğer ilçeleri ise Adalar, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kâğıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Şişli, Tuzla, Üsküdar, Çatalca, Sultanbeyli ve Şile oluşturuyor. İstanbul'un 22 ilçesinde 2b arazisi bulunmuyor. Bu ilçeler ise Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Fatih, Güngören, Kadıköy, Sancaktepe, Sultangazi ve Zeytinburnu.

1 yorum:

  1. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil