17 Mayıs 2012 Perşembe

Kentsel Dönüşüm Projesi Neler Getirecek?




Kentsel Dönüşüm Projesi en basit tarifi ile toplumsal yaşamın sürekliliğini ve kontrolünü sağlamak sebebiyle düzenlenen, aynı zamanda belirli kurallar dahilinde yaptırımları olan uygulamadır. Özellikle büyük şehirlerde ki çarpık kentleşme sonucunda, bu bölgelerde yaşayan insanların hayati tehlikesi günden güne artmaktadır.1999 yılında yaşanan Marmara depremi ve en son yaşanan Van depreminin ardından bu durum tehdit olmaktan çıkarak yok etme evresine geçmiştir. Bu konu dahilinde şehirlerin standartlarını oluşturan yasaların ve yönetmeliklerin çiğnenmesine izin verilmeseydi, plansız yapılaşma gerçekleşmeyecekti ve Afet riski altında ki yapıların dönüştürülmesi kanunu gerekli görülmeyecekti.

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin taslağı ve planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlandı. Proje için yaklaşık 400 milyar dolar gibi bir maliyetin gerektiği belirtiliyor. Ayrıca proje kapsamında Toki’ye verilen yetkiler oldukça dikkat çekici. Bazı vergi gelirlerinin yanı sıra trafik cezalarının da Toki ve ilgili Bakanlıkların emrine verileceği iddia ediliyor. Fakat bu adımlar her ne kadar olumlu olsa da uygulamanın nasıl yapılacağı ve gidilecek yolun hangi planlar dahilinde yapılacağı bu tasarının sonuçlarını net bir şekilde ortaya koyacak. Şu an için Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde oluşturulan taslağın sadece üç önemli noktası biliniyor.

Bu önemli noktalardan ilki, gerçekleştirilecek olan projenin içerisinde özel sektörün yer alıp almayacağı. Senelerdir planlanan projeye özel sektörün dahil edilmemesi durumunda bu işi tamamen belediyeler ve Toki üstlenecek. Sonuç olarak da yenilenen yapılarda pek bir değişiklik olmayacak. İkinci bir nokta ve en çok dikkat edilmesi gereken konu, Kentsel Dönüşüm Projesi sürecince halktan temin edilecek vergiler. Bu vergiler kişileri gözetmeksizin herkesten alınacak gibi gözüküyor. Fakat bu şekilde bir uygulamayla yapısı yenilenmeyecek olan kişilerin tepkisi söz konusu olabilir. Hazırlanacak olan taslağın kırılma noktalarından bir diğeri ise Kentsel Dönüşümün yapılacağı alanlar ile ilgili. Projenin uygulanacağı bölgeler için taslakta ilk olarak hak sahiplerinin anlaşma yapması öngörülüyor. Fakat bu anlaşmanın şartları nedir yada hangi yöntemler dahilinde yapılacak herhangi bir açıklama bulunmuyor. Eğer anlaşma sağlanamaz ise bu bölgelerin kamulaştırılacağı söyleniyor. Böyle bir uygulamanın yapılması halinde halkın büyük bir tepki göstermesi kaçınılmaz. Örneğin merkezi bir yerde konutu bulunan bir kişinin elinden evini alarak şehir dışında bir satılık konut vermeye kalktığınızda bu durum çok farklı noktalara gelebilecektir.

6 yorum:

  1. Bizimle iletişime geçin:
                                                BBM INVITE ile: {D8980E0B}
                                                  WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
                                                    Tel .... (+ 44) 7480 729811
    (İskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
    Meşru, dürüst, saygın ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Yasal borç arayışınız bugün burada sona eriyor, çünkü finansal ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız. Bankalar veya finans kurumu tarafından herhangi bir nedenden dolayı bir kredinizi reddettiğinizde, artık endişelenmeyin Finansal sorunlarınız hakkında biz maddi talihsizliğinizin çözümü biziz. 32.000'in üzerinde işletme sahibine işletme kredisi milyarlarca (farklı para birimleri) verdik. Büyümek için doğru işletme kredisini sağlamak için kendi belirlediğimiz risk teknolojimizi kullanıyoruz. senin işin. Düşük faiz oranlı her türden kredi sunuyoruz ve kredinizi geri ödeme süresi de krediniz Kötü bir krediniz var mı? Faturaları ödemek için paraya mı ihtiyacınız var yoksa yeni bir işe başlamak gerekli mi? Yetersiz fon nedeniyle bitmemiş bir projeniz var mı? Yararlanacak herhangi bir uzmanlığa yatırım yapmak için paraya ihtiyacınız var mı? ISKANDAR LESTARI KREDİ FİRMASI amaç mükemmel profesyonel finansal hizmetler sunmaktır

    YanıtlaSil
  2. Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Gelişme Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kurumlar için yıllık faiz oranına sahip Konut Finansmanı Kredileri. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun. İlgilenen başvuru sahipleri BBM INVITE yoluyla bize ulaşmalıdır: {D8980E0B}
    Sadece WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
    Tel .... (+ 44) 7480 729811
    E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil
  3. Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Kalkınma Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kurumlar için yıllık faiz oranı düşük olan Ev Finansman Kredileri. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun. İlgilenen başvuru sahipleri şunları yapmalı :::::::::::::::::::::::::::
    Aracılığıyla bize ulaşın
    Sadece WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
    Tel .... (+ 44) 7480 729811
    E_mail: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. İyi günler ! kredi talep eden tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirimde bulunmaktayız, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:

    creditcentercorp.usa@gmail.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil
  6. Hepsi, Gıda süpermarket işimi farklı yerlerde kurmam için 1.000.000,00 USD tutarında bir kredi sağlamama yardımcı olan Elegant kredi firmasına teşekkürler. Son dört yıldır mali yardım arıyorum. Ama şimdi, kredi memuru Bay Russ Harry'nin tüm yardımı ile tamamen stresliyim. Bu nedenle, işini geliştirmek için fon arayan herkese yardım için bu büyük firma ile iletişime geçmesini tavsiye edeceğim ve bu gerçek ve test edilmiştir. Ona E-posta --Elegantloanfirm@Hotmail.com- veya Whats-app +393511617486 aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil